BÄ°LGÄ°LER:
Bebek Ä°zlem
Aşı Uygulamaları
Gebe Takibi
Aile Planlaması
Laboratuvar
Raporlar




  • email
  • facebook
  • twitter
Online Hizmetler
  • VERDİĞİMÄ°Z HÄ°ZMETLER

    Aile Sağlığı Merkezimizde Verilen Hizmetlerin Listesi Buraya İçin Tıklayınız.
  • ÇALIÅžMA SAATLERÄ°MÄ°Z

    Hekimlerimizin Çalışma Saatleri İçin Buraya Tıklayınız.
  • VATANDAÅž REHBERÄ°

    Aile Sağlığı Merkezimizde İşlemleri Nasıl yapabileceğinize Dair Bilgilere Buradan Ulaşabilirsiniz.
  • HÄ°ZMET STANDARTLARI TABLOSU

    Hizmet Standartları Tablosu İçin Buraya Tıklayınız.
  • DOKTORUNUZA SORUN

    Aile Hekiminize Soru Sormak İçin Buraya Tıklayınız.
Ana Sayfa > SaÄŸlık Bakanlığı'ndan 'seyyar sandık' Genelgesi [Geri]   
Sağlık Bakanlığı'ndan 'seyyar sandık' Genelgesi

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 31 Mart seçimlerinde engelli ve yataÄŸa bağımlı hastalar için yürütülecek "seyyar sandık" uygulamasına iliÅŸkin genelge yayımlandı. Genelgeye göre, aile hekimlerince 24 Haziran 2018 seçim döneminde "yataÄŸa bağımlılığı kalıcıdır" ibareli rapor düzenlenen kiÅŸilerin seyyar sandıkta oy kullanabilmeleri için tekrar rapor düzenlenmeyecek.

Aile hekimlerince 24 Haziran 2018 seçim döneminde "yataÄŸa bağımlılığı kalıcıdır" ibareli rapor düzenlenen kiÅŸilerin 31 Mart yerel seçimlerinde seyyar sandıkta oy kullanabilmeleri için tekrar rapor düzenlenmeyecek.

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 31 Mart Mahalli Ä°dareler Seçimlerinde engelli ve yataÄŸa bağımlı hastalar için yürütülecek "seyyar sandık" uygulamasına iliÅŸkin esasları içeren genelge yayımlandı.

Buna göre, hastalığı ve engeli sebebiyle yataÄŸa bağımlı seçmenlerin bir yakını tarafından "www.ysk.gov.tr" internet adresinden temin edilecek "seyyar sandık kurulu talep formu" ile 4-17 Ocak arasında ilçe seçim kurulu baÅŸkanlığı veya buraya gönderilmek üzere muhtarlıklara baÅŸvurulacak.

"Engeli nedeniyle yataÄŸa bağımlı olduÄŸu" veya "hastalığı sebebiyle yataÄŸa bağımlı olduÄŸu" ibaresinin yer aldığı aile hekimlerince düzenlenecek saÄŸlık raporlarında, yataÄŸa bağımlılığın tıbbi sebebi, kalıcı olup olmadığı, yataÄŸa bağımlılık süreci belirtilecek. Raporlar ıslak imzalı veya elektronik imzalı ve barkodlu ÅŸekilde düzenlenecek, tereddüt halinde ise barkod kontrolü ilçe seçim kurulu baÅŸkanlığınca yapılacak.

e-Rapor sistemi üzerinden elektronik rapor düzenlenecek

Aile hekimlerince "YataÄŸa Bağımlı KiÅŸiler için Durum Bildirir Tek Hekim SaÄŸlık Raporu" formatına uygun ÅŸekilde SaÄŸlık Bakanlığı e-Rapor sistemi üzerinden elektronik rapor düzenlenecek.

Aile hekimlerince 24 Haziran 2018 seçim döneminde "yataÄŸa bağımlılığı kalıcıdır" ibareli rapor düzenlenen kiÅŸiler için tekrar rapor düzenlenmeyecek. Bu kiÅŸilere düzenlenen raporlar hekim ekranlarından görülebilecek. Ayrıca bu raporlar, https://erapor.saglik.gov.tr internet adresinden ilçe seçim kurullarınca referans numarası girilerek kontrol edilebilecek.

Raporlar sadece yataÄŸa bağımlı olup seçim sandığına gidemeyecek durumda olan vatandaÅŸlar için düzenlenecek.

Düzenlenen raporlar elektronik imza ile imzalanacak, e-Rapor sisteminden çıktı alınarak bir nüshası ıslak imzalı ÅŸekilde vatandaÅŸa teslim edilecek.
Rapor düzenleme iÅŸlemleri en geç 17 Ocak'ta sona erecek.

Kaynak:www.hurriyet.com.tr



DÄ°ÄžER DUYURULAR



Nöbetçi Eczane